• april 16, 2020

Sneak peek på det nyöppnade posthuset

Sneak peek på det nyöppnade posthuset

I december 2019 öppnades återigen dörrarna till Centralposthuset efter att 7A fått förtroendet av Statens Fastighetsverk att förvandla den historiska byggnaden till en modern mötesplats för människor och företag, samtidigt som man bevarar byggnadens klassiska miljöer. Resize Design har haft äran att tillverka merparten av inredningen.

Innan dess har denna ståtliga byggnad mitt på Vasagatan i Stockholm har fört en anonym tillvaro i mer än 20 år. Centralposthuset, som är byggnadens officiella namn, är ett kulturarv signerat den berömde arkitekten Ferdinand Boberg och invigdes under högtidliga former med kunglig närvaro år 1903. Hit, till den borgliknande tegelbyggnaden mittemot Stockholm Centralstation, gick stockholmarna under nästan 100 år för att skicka vykort, paket och telegram ut i världen. Men i mitten på 1990-talet bommade huset igen och en kort period stod byggnaden tom sedan innan Regeringskansliet in och byggnaden föll i glömska hos huvudstadens medborgare.

Just Boberghallen, döpt efter fastighetens arkitekt, möts du som besökare av direkt innanför entrén. Med sin takhöjd, marmorgolv, målade valv och detaljrika utsmyckningar lämnas ingen oberörd.

FANTASTISKA  KONTORS- OCH KONFERENSLOKALER 

I 7A Posthuset finns allt från flexibla konferenslokaler för centrala möten till moderna kontorslösningar med fullservice och expansionsgaranti. Det skapar möjligheten för större företag att hyra hela våningsplan som utformas efter varje verksamhets enskilda behov till småföretagarens behov av ett enskilt rum.

SÖKER DU NYTT KONTOR? 

Välkommen att kontakta 7a på office@7a.se för mer information eller upptäck möjligheterna i 7A Posthuset på deras webbplats.

BEHÖVER DU MÖBLER?