Skapa arbetsro i öppna kontor med

TELEFON- OCH MÖTESBÅS

Telefon- och mötesbås är några av de mest efterfrågade produkter just nu

Att telefon-och mötesbås är några av de mest efterfrågade produkter just nu är inte så svårt att förstå. Hela 57 procent av dem som jobbar i kontorslandskap tycker att ljudmiljön är störande, enligt en rapport från Hörselskadades riksförbund/Novus opinion. Det är vanligare att störas av röster från arbetskamraterna än av lågfrekvent buller från en ventilationsanläggning. Men båda typerna av buller kan göra människor stressade eller till och med leda till ohälsa. En studie gjord av forskaren och arkitekten Christina Bodin Danielsson visar att risken för sjukfrånvaro var nästan dubbelt så hög för de som arbetade i kontorslandskap jämfört med de som hade egna kontor. Studien omfattade drygt 1800 personer i Sverige och forskarna följde dem i två års tid.  

Mötesbås kontorslandskap

Nackdelen med egna kontor är att de inte främjar samarbete eller social samhörighet. Eftersom de flesta kontor idag är byggda med öppna kontorslandskap finns det bättre lösningar för att minimera riskerna för stress och ohälsa. Bodin Danielsson betonar att tysta miljöer är av stor betydelse på jobbet eftersom  buller har en särskilt negativ inverkan på prestationsförmågan. Om man vill att folk ska prestera på topp, särskilt om de har koncentrationskrävande arbetsuppgifter, då ska de inte utsättas för onödigt ljud. I samband med kontorslandskap borde det därför alltid finnas rikligt med tysta mötesbås dit de anställda kan bege sig för att arbeta ostört. Man ska kunna se telefon- eller mötesbås från sin arbetsstation och det ska finnas så många att det alltid är något rum ledigt.

Mötesbås kontorslandskap

EN BRA INVESTERING

Många arbetsplatser har ännu inte investerat i tysta mötesrum, ofta av ekonomiska skäl, vilket blir kontraproduktivt och kostar mer i slutändan i  form  av tappad produktivitet och sjukskrivningar. Eftersom vi jobbar med produktion utan mellanhänder har vi möjlighet att erbjuda en av marknadens mest prisvärda telefon-och mötesbås.

TEKNISKA EGENSKAPER

  • Utmärkt dämpning av omgivande ljud upp till 35 dB (testad enligt ISO 10052:2004) 
  • För en, två eller fyra personer
  • Intelligent styrning av ljus och ventilation med rörelsesensor
  • Laminat- eller tygklädd utsida (insida alltid tygklädd)
  • Glaspartier i TSG-glas (toughened safety glass)
  • Med eller utan bord (vissa modeller)
  • Ingen fast el-installation (ansluts med 230V-stickkontakt)
  • Eluttag och USB-uttag
  • Minsta takhöjd 250 cm 
Telefonbås
Anders Norin och Isabella Sandlund

LÅT OSS HJÄLPA ER ATT GÖRA ETT BRA VAL

För att underlätta köpprocessen har vår designer Isabella Sandlund förberett trendiga materialval med beiga, gråa eller blåa kulörer som smälter in i de flesta miljöer. Skulle ni önska andra färgval – då skräddarsyr vi en kombination som passar just er företagsprofil.

Har ni frågor om tekniska egenskaper på våra telefon-och mötesbås, kontakta vår VD Anders Norin. Anders har bl.a. arbetat hos en producent av denna typ av produkter och är expert inom området.

ANDERS NORIN
TEL. 070 990 80 24

 SÅ SÄGER VÅRA KUNDER

LIQUID MANAGEMENT

”Uber-priser, konkurrenskraftiga och framförallt extremt pålitliga.”

Nick Sitborn
Grundare & partner

SOPHIA B INREDNING

”Att samarbeta med Resize Design känns som att ha ett helt team av kollegor där jag kan låta mitt fokus gå till den kreativa processen och förverkliga min vision fullt ut. De tar hand om tekniska lösningar, produktion och installation vilket gör det möjligt för mig som ensam inredare att genomföra även stora komplexa projekt.”

Sophia Björnsdotter
Inredningsdesigner

7A KONTORSHOTELL

”Den mest tids- och kostnadseffektiva helhetspartner vi kunde hitta för etableringen av vårt 17 000 kvm nya kontorshotell Posthuset.”

Mathilda Strinnhed
Inredningsdesigner