× kontakta oss
×

öka förutsättningar för bättre arbetsmiljö

Tysta miljöer har en stor betydelse på jobbet eftersom störande ljud kan ge en negativ inverkan på prestationsförmågan.

Behovet av små tysta rum har ökat i samband med att vi har fler digitala möten.

Här kan vi hjälpa er att skapa förutsättningar för en bättre arbetsmiljö!

telefon- och mötesbås är några av de mest efterfrågade produkter just nu

Att telefon-och mötesbås är några av de mest efterfrågade produkter just nu är inte så svårt att förstå. Hela 57 procent av dem som jobbar i kontorslandskap tycker att ljudmiljön är störande, enligt en rapport från Hörselskadades riksförbund/Novus opinion. Det är vanligare att störas av röster från arbetskamraterna än av lågfrekvent buller från en ventilationsanläggning. Men båda typerna av buller kan göra människor stressade eller till och med leda till ohälsa.

En studie gjord av forskaren och arkitekten Christina Bodin Danielsson visar att risken för sjukfrånvaro var nästan dubbelt så hög för de som arbetade i kontorslandskap jämfört med de som hade egna kontor. Studien omfattade drygt 1800 personer i Sverige och forskarna följde dem i två års tid.
Nackdelen med egna kontor är att de inte främjar samarbete eller social samhörighet. Eftersom de flesta kontor idag är byggda med öppna kontorslandskap finns det bättre lösningar för att minimera riskerna för stress och ohälsa. Bodin Danielsson betonar att tysta miljöer är av stor betydelse på jobbet eftersom buller har en särskilt negativ inverkan på prestationsförmågan. Om man vill att folk ska prestera på topp, särskilt om de har koncentrationskrävande arbetsuppgifter, då ska de inte utsättas för onödigt ljud. I samband med kontorslandskap borde det därför alltid finnas rikligt med tysta mötesbås dit de anställda kan bege sig för att arbeta ostört. Man ska kunna se telefon- eller mötesbås från sin arbetsstation och det ska finnas så många att det alltid är något rum ledigt.

telefon- och mötesbås heya

Välj mellan baksida i klädda paneler eller glas, med eller utan inredning, färdiga färgkoncept eller helt anpassade kulörer.
telefon1

prisvärda bås med hög prestanda

Det kan vara bra att veta att det skiljer sig ganska mycket mellan de olika mötesbåsen på marknaden.

Tänk på att ljuddämningen är den enskilt viktigaste egenskapen när man väljer bås men både ljus och ventilation är viktiga aspekter.

Ljuddämpningen i våra telefonbås är upp till 35dB vilket är bättre än i många andra poddar liksom automatisk tändning och släckning samt ventilation.

tekniska egenskaper på våra telefon- och mötesbås

  • Utmärkt dämpning av omgivande ljud upp till 35 dB (testad enligt ISO 10052:2004)
  • För en, två eller fyra personer
  • Intelligent styrning av ljus och ventilation med rörelsesensor
  • Laminat- eller tygklädd utsida (insida alltid tygklädd)
  • Glaspartier i TSG-glas (toughened safety glass)
  • Med eller utan bord (vissa modeller)
  • Ingen fast el-installation (ansluts med 230V-stickkontakt)
  • Eluttag och USB-uttag
  • Minsta takhöjd 250 cm
telefon3

crash course i dB

telefon4

flexibla materialval

Våra bås kan fås i många olika material till skillnad från de flesta bås på marknaden. Dessutom kan utsidan på våra bås kläs i tyg, vilket gör båset till ett trevligt inslag på kontoret .

För att underlätta er köpprocess har vår designer Isabella Sandlund förberett trendiga materialval med beiga, gråa eller blåa kulörer som smälter in i de flesta miljöer.

Skulle ni önska andra färgval – då skräddarsyr vi en kombination som passar just er företagsprofil.

nära produktion - färre mellanhänder

Tack vare vår verksamhet både i Sverige och Litauen har vi kontroll på hela kedjan från produktion till installation. Därigenom kan vi säkerställa att ni köper en produkt av högsta kvalitet till rätt pris.

Gintare Resize Design

en bra investering

Många arbetsplatser har ännu inte investerat i tysta mötesbås, ofta av ekonomiska skäl, vilket blir kontraproduktivt och kostar mer i slutändan i form av tappad produktivitet.

Kontorets konferensrum riskerar att användas av endast en eller några få personer vilket leder till olönsam användning av ytor.

köp, hyr eller leasa

Vi förstår att olika kunder har olika behov gällande finansiering.

Vi kan därför förutom köp erbjuda leasing eller hyra som finansieringsmodell, vilket har flera fördelar.
Vid leasing tas exempelvis inte investeringen upp som en kostnad i balansräkningen, utan ni behåller god likviditet samt soliditet. Istället har ni en månadskostnad under en överenskommen tidsperiod.

telefon7
Telefonbås Telefonbod

testa vårt bås

Mitt i Stockholm, på Wallingatan 18, välkomnar vi kunder och arkitekter till en mysig vindslokal där vi kan dema vårt bås och visa materialprover. I våningen under sitter våra projektledare - alltid redo att hjälpa till.

Kom själv eller ta med kollegor!

låt oss hjälpa er att göra ett bra val

Har ni frågor om tekniska egenskaper på våra telefon- och mötesbås, kontakta vår VD Anders Norin. Anders har gedigen kunskap om telefon- och mötesbås och är vår expert på dessa.

Anders Norin Resize Design

anders
norin

försäljningsansvarig /
VD

telefon6

Highcourt är väldigt nöjda med samarbetet med Resize Design. De är proffsiga, flexibla och innovativa i sitt arbetssätt. De har gett oss möjlighet att anpassa alla möbler och materialval efter vår verksamhet. Vi kan varmt rekommendera Resize Design som samarbetspartner.

Maria Strinnhed

VD / ägare

High Court Malmö

Uber-priser, konkurrenskraftiga och framförallt extremt pålitliga.

Nick Sitborn

Delägare

Liquid Management

Samarbetet med Viktor som person har varit enormt bra, han är entusiastisk, driven och lösningsfokuserad. Det framtagna tidsschemat var mycket proffsigt och fungerade som en ledstång genom projektet. Initialt hade vi en del problem med var eluttag mm skulle placeras men tillsammans löste vi det på bästa sätt. Som beställare skulle jag absolut känna mig trygg i att anlita Viktor och Resize Design för framtida uppdrag.

Lina Östlundh

Inredare/ägare

Clarion Hotel Örebro

Resize Design levererar med hög kvalité och de löser alltid eventuella problem på vägen på bästa möjliga sätt. Grym service, tydlighet och leverans efter hög förväntan gör oss till återkommande kunder.

Theresia Svanholm

Inredare

Coco form studio

Det var otroligt smidigt att jobba med Resize Design. Tack vare deras nätverk av inredare och återförsäljare fick vi ett komplett inrett kontor utifrån våra behov och förutsättningar. De har varit lyhörda, flexibla, professionella och snabba genom hela processen – från koncept till slutlig leverans. Rekommenderar starkt!

Ludwig Olofsson

Platschef

Grit Media

Att jobba med Resize är en förmån. De har varit lyhörda för våra önskemål genom hela processen. Det är inte alltid lätt att förändra utifrån befintlig miljö men Resize och Viktor Lindbäck har bevisat att de alltid gör sitt bästa utifrån kundens behov. Att de dessutom vågar komma med konkreta förslag som underlättar och förenklar är något vi uppskattar särskilt. Med stolthet över ett väldigt givande samarbete kan vi ge Resize våra bästa rekommendationer.

Lotta Boman

VD / ägare

Sigtunahöjden Hotell & Konferens

I samarbetet med att ta fram specialanpassade möbler till Tele2s nya huvudkontor, visade Resize Design en positiv can-do-attityd. Snabba svar och värdefull input gjorde arbetet väldigt smidigt och resultatet lyckat. Allt detta var extra viktigt med tanke på storleken och komplexiteten i projektet.

Patrik Pettersson

Inredningsarkitekt

Strategisk Arkitektur

Att samarbeta med Resize Design känns som att ha ett helt team av kollegor där jag kan låta mitt fokus gå till den kreativa processen och förverkliga min vision fullt ut. De tar hand om tekniska lösningar, produktion och installation vilket gör det möjligt för mig som ensam inredare att genomföra även stora komplexa projekt.

Sophia Björnsdotter

Inredare

Sophia B inredning

Den mest tids- och kostnadseffektiva helhetspartner vi kunde hitta för etableringen av vårt 17 000 kvm nya kontorshotell Posthuset.

Mathilda Strinnhed

Inredare

7a Kontorshotell & Konferens

inredningspartner för hela kontoret

Förutom telefon- och mötesbås erbjuder vi alla typer av kontorsmöbler. Med lång erfarenhet av inredningsproduktion med färre mellanhänder är vi flexibla som få och hjäper företag att skapa unik inredning till rätt pris.