La Belle Epoque

I en tidigare Starbucks-lokal, bara några meter från kända mötesplatsen ”Svampen” på Stureplan i Stockholm, huserar numer en ny cocktailbar och bistro – La Belle Epoque som hör till hotellet Kung Carl. Cocktailbaren nås antingen via entrén till hotellets reception eller genom ingång från hörnet Kungsgatan/Birger Jarlsgatan. Bistron har sin entré från Birger Jarlsgatan.

Designen, skapad av Lina Östlundh, är inspirerad av ”ljuva livet” epoken, Art Nouveau karaktäriserad med varma härliga färger och optimism.

“Hotel Kung Carl grundades 1866, strax innan den era som kallas La Belle Epoque i Frankrike. Vi har inspirerats av det och tycker att det passar för den livsglädje och framtidstro vi nu upplever efter en lång tid av pandemin” – Köksmästare Jan Andersson om Hotel Kung Carls nya restaurang- och barkoncept.

Vi har haft äran att tillverka måttanpassade soffor, puffar, fåtöljer, bord och stolar i detta projekt.
Foto: Happy Wilder
Upplev en bit av Paris magiska stämning i Stockholm genom inredningen, musiken, coctails och champagne! 

”Som beställare skulle jag absolut känna mig trygg i att anlita Resize Design för framtida uppdrag.”

LINA ÖSTLUNDH, DESIGNER & BESTÄLLARE

VÅRT PROJEKTTEAM

Designansvarig

ISABELLA SANDLUND

Med utbildning som projektledare inom inredningsbranschen i Sveriges möbelcentrum Tibro och passion för färg och form är Isabella ansvarig för möbeldesign hos oss. Hon väljer produkter till projekt, sätter ihop färger samt material, gör visualiseringar och planritningar som säkerställer bra flöden och trivsam helhet.

Montageansvarig

DEBORAH EDIN

Deborah är utbildad finsnickare och har arbetat på Lerch snickeri samt drivit egen byggverksamhet i 8 år. Med sitt tydliga ledarskap, praktisk erfarenhet av möbeltillverkning samt konstruktion är hon vår montageledare som ser till att genomförandet sker som planerat samt löser alla utmaningar på plats obemärkt.

Produktion utan mellanhänder

  • Stora möjligheter att skapa unika lösningar för varje kund
  • Flexibilitet att nå arkitektens vision och kundens önskemål genom närhet till produktion
  • Kostnads-och tidseffektiv hantering genom helägt dotterbolag i Litauen för effektiva materialinköp, kvalitetskontroll, samordning och logistik.