× kontakta oss
×

biblioteket live

restaurang

inredningsarkitekt

Maja-Li Joy Torekull
Torekull Interior
Architecture & Design AB

INC_5980-copy

yta
1 500 kvm

2022

Medborgarplatsens gamla bibliotek har förvandlats till ett nytt nöjespalats där möten, mat och musik har ersatt böckerna. I januari 2022 slog Bibliotek Live upp portarna till ett nytt nöjespalats som rymmer två restauranger, fyra barer, eventlokaler och livemusikscen.

Ursprungligen ritades huset av arkitekt Martin Westerberg på 30-talet, och nu har det designats om av inredningsarkitekten Maja-Li Torekull. Arkitekten hade vision att skapa en mötesplats och hylla mångfalden - det som Stockholm söder står för, vilket hon har verkligen lyckats med!

Miljön i Biblioteket Live är välkomnande och lekfull. Varma metalltoner, mjuka textilier, dekormålningar som blir egna konstverk på väggarna samsas i en vänlig mix med trettiotalets design, grönska och inspiration från neofunktionalism, Art deco och folklig funkis.
Lokalernas storlek och bibliotekssalens takhöjd på hela sex meter ger en svindlande känsla. Maja-Li ville varje rum och varje del i byggnaden sin egen identitet och atmosfär. För att hedra det gamla biblioteket har interiören delvis bevarats och de kulturmärkta bibliotekshyllorna har använts som inredning i restaurangen där den stora Cocktailbaren finns. Vi har fått äran att tillverka restaurangsoffor som varsamt anpassades i dessa K-märka hyllor. I samarbete med arkitekten har vi även levererat många andra unika soffor, fåtöljer, stolar och bord till detta projekt.

vi har levererat

• soffor och snickerier utifrån arkitektritningar
• soffor, fåtöljer och bord från resize design modify kollektion
• stolar och bord från olika varumärken
• montage

Samtliga samarbeten med Resize Design har varit enormt uppskattade då de är, förutom otroligt kunniga, väldigt flexibla och lösningsorienterade. De är närvarande och otroligt ’service-minded’. Deborah Edin har med sina snickerikunskaper kunnat lösa många komplexa förfrågningar och varit ovärderlig i samtliga projekt.

Maja-Li Joy Torekull
Inredningsarkitekt
Torekull Architecture & Design AB

vårt projektteam

Deborah Edin Resize Design

deborah
edin

projektansvarig
specialtillverkning
Viktor Lindbäck

viktor
lindbäck

projektansvarig
modify tillverkning
Egle Bociene

egle
bucione

projektledare
inköp
Tomas Berzaninas

tomas
berzaninas

kvalitetesansvarig

behöver du också unik och kostnadseffektiv inredning?